• Home
  • Noutati
  • Reteaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM) va fi lansata luni, 16 decembrie curent

Reteaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM) va fi lansata luni, 16 decembrie curent

Chişinău, 13 Decembrie 2013

Logo RIAM

La 16 decembrie 2013, ora 10:00, la sediul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (str. Serghei Lazo 48, et. 3, bir. 305) va avea loc Evenimentul de lansare a Reţelei Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM) în cadrul căruia va fi semnat Acordul de Asociere a Incubatoarelor de Afaceri în cadrul RIAM, ce va unifica eforturile acestora în susţinerea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii din Republica Moldova.

Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM) este o platformă de cooperare creată printr-o înţelegere benevolă a membrilor săi, cu scopul de a promova rolul Incubatoarelor de Afaceri în dezvoltarea economică și recunoașterea acestora la nivel național și internațional.

Asocierea Incubatoarelor în cadrul RIAM va oferi acestora posibilitatea de a implementa în comun şi cu eficienţă sporită proiecte şi programe de dezvoltare, realiza schimburi de experienţă şi bune practici. RIAM va avea putere reprezentativă în negocierile cu statul şi alţi actori relevanţi de dezvoltare, va oferi suport și consultanţă Incubatoarelor de Afaceri privind soluţionarea problemelor confruntate.

Prin activitatea sa, RIAM va contribui la promovarea principiilor de incubare a afacerilor în rândul populaţiei şi în special a antreprenorilor începători, extinderea capacităţilor de dezvoltare a Incubatoarelor de Afaceri şi a rezidenţilor lor şi consolidarea capacităţii de absorbţie şi utilizare eficientă a fondurilor publice / donatoare.

 

Acordul de Asociere va fi semnat de către Incubatoarele de Afaceri fondatoare din raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei şi Dubăsari. Cele şase Incubatoare găzduiesc în acest moment per total 86 de întreprinderi ce au contribuit la crearea a 366 de locuri de muncă.

RIAM este o reţea deschisă pentru toate Incubatoarele de Afaceri din Moldova, companiile de consultanţă, donatori şi instituții de finanţare, organizaţii de suport în afaceri naționale și exteriorul țării, precum şi pentru persoane fizice cu o vastă experienţă în domeniul antreprenorial.

Crearea Reţelei de Incubatoare de Afaceri în raioanele republicii, este una din priorităţile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport în afaceri adecvate necesităţilor mediului de afaceri, în deosebi din zonele rurale.

Incubatoarele de Afaceri de la Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei şi Dubăsari au fost create de ODIMM, cu suportul Proiectului ESRA, ca urmare a aplicării Strategiei de dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii pentru anii 2012-2020, în cadrul Matricei de politici pentru programul de suport sectorial „Stimularea Economică în Zonele Rurale”, finanţat de Uniunea Europeană. Incubatorul de Afaceri din Soroca a fost creat în anul 2009, cu suportul guvernului Norvegiei.

ODIMM dezvoltă şi implementează programe şi proiecte menite să susţină ideile tuturor antreprenorilor ce doresc să dezvolte propria afacere.ODIMM este o instituţie publică, non-profit, creată de Guvernul Republicii Moldova prin Hotărîrea nr. 538 din 17.05.2007 şi activează în coordonarea Ministerului Economiei.

 

RIAM – Vocea Incubatoarelor de Afaceri din Moldova!

 

Tags: ODIMM - Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Incubatorul de Afaceri din Soroca, Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă, Incubatorul de Afaceri din Leova, Incubatorul de Afaceri din Rezina, Incubatorul de Afaceri din Sângerei, Ministerul Economiei, Stimularea Economică în Zonele Rurale (ESRA), Incubatorul de Afaceri din Dubăsari

Visit www.betroll.co.uk the best bookies