• Home
  • Noutati
  • Membrii RIAM s-au instruit in cadrul unui atelier de lucru, cu participarea expertilor norvegieni

Membrii RIAM s-au instruit in cadrul unui atelier de lucru, cu participarea expertilor norvegieni

În perioada 25 – 27 februarie 2014, Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM) cu suportul Entranse 2 Your Business şi Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), au organizat pentru managerii Incubatoare de Afaceri un atelier de lucru cu experţi ai organizaţiei norvegiene Proneo AS.

Atelierul cu tematica ”Obiective, analiza intereselor, captarea ideilor” a oferit ocazia managerilor Incubatoarelor de Afaceri din Leova, Soroca, Dubăsari, Sângerei, Ştefan Vodă şi Rezina să îşi dezvolte abilităţile manageriale. De asemenea, la seminar a participat Alma Karabeg, reprezentantul organizaţiei norvegiene SIVA şi echipa Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).

Toţi participanţii au luat cunoştinţă cu Strategia de evaluare şi modelul de afaceri Canvas, au realizat analiza SWOT a incubatoarelor de afaceri şi au evaluat propriile activităţi prin metoda Big Picture. A fost analizat rolul managerului incubatorului de afaceri pornind de la experienţa incubatoarelor de afaceri din Norvegia.

Managerii Incubatoarelor de Afaceri au fost împărţiţi pe echipe şi au realizat un concept al planului de comunicare, pornind de la analiza părţilor interesate, identificarea rolului şi gradului de influenţă şi respectiv de informare a lor. De asemenea, au învăţat cum să expună şi să formuleze corect ”Viziunea - Misiunea - Valorile - Acţiunile” Incubatoarelor de Afaceri şi au identificat împreuna instrumente de colectare şi implementare a ideilor de afaceri.

În contextul atelierului de lucru, a avut loc şi o vizită la Incubatorul de Afaceri din Soroca, unde reprezentanţii organizaţiilor norvegiene au făcut cunoştinţă cu modul de organizare şi funcţionare a acestuia.

Pentru a dezvolta reţeaua incubatoarelor de afaceri, pe parcursul anului 2014 vor fi organizate câteva ateliere de lucru similare. Acestea vor avea loc în luna martie, septembrie, octombrie şi decembrie, iar în luna iunie se planifică o vizită la incubatoarele de afaceri din Norvegia.

Menţionăm că Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM) a fost creată la la 16 decembrie 2013 prin asocierea Incubatoarele de Afaceri de la Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Dubăsari, Soroca şi a Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).

RIAM este deschisă pentru toate Incubatoarele de Afaceri din Moldova, companiile de consultanţă în dezvoltarea sectorului IMM, donatori şi agenţii de finanţare, organizaţii din domenii aferente dezvoltării IMM din interiorul şi exteriorul Republicii Moldova precum şi pentru persoane fizice cu o vastă experienţă şi / sau interese în domeniu.

Tags: ODIMM - Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM), Incubatorul de Afaceri din Soroca, Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă, Incubatorul de Afaceri din Leova, Incubatorul de Afaceri din Rezina, Incubatorul de Afaceri din Sângerei, Entranse 2 Your Business, Proneo AS, Incubatorul de Afaceri din Dubăsari

Visit www.betroll.co.uk the best bookies