• Home
  • Noutati
  • Membrii RIAM - instruiti in scrierea propunerilor de finantare si managementul proiectelor

Membrii RIAM - instruiti in scrierea propunerilor de finantare si managementul proiectelor

 

 

La data de 7 august crent, a avut loc ședința membrilor Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM), în cadrul căreia a fost inițiat procesul de aderare a noilor membri: Incubatorul de Afaceri din Ceadâr-Lunga și Nisporeni.

 

Deasemenea a fost pus în discuție Administrarea Fondului de Rulment, a fost aprobat sistemul de raportare în cadrul RIAM, dar și planul de acțiuni care va asigura sustenabilitatea rețelei.

 

Ulterior managerii Incubatoarelor de Afaceri au fost familiarizați cu metodele de elaborare a proiectelor. Instruirea a durat două zile, timp în care managerii au aflat mai multe despre etapa de analiză a ciclului de proiect, au cum să identifice o problemă în urma căreia să poate scrie și înainta un proiect de finanțare.  De asemenea au fost  instruiți cum să planifice, să verifice și să evalueze activitățile unui proiect.

 

Obiectivul general al acestor instruiri este oferirea unui suport informațional, pe care membrii RIAM urmează să îl implementeze pentru a atrage investiții în țara noastră și de a facilita accesul la fondurile pentru susținerea mediului de afaceri.

 

Instruirea a fost organizată de Organizația de Dezvoltare a Întreprindelor Mici și Mijlocii (ODIMM) cu scopul de a pregăti  managerii în domeniul managementului proiectelor și procedurilor de aplicare a acestora.

 

Reamintim că RIAM a fost creată la 16 decembrie 2013 și este o platformă de cooperare instituită pentru a promova rolul Incubatoarelor de Afaceri în dezvoltarea economică și recunoașterea acestora la nivel național și internațional.

 

Misiunea Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova este de a dezvolta noi întreprinderi pentru a crea stimularea economică în zonele rurale. Incubatoarele de Afaceri susțin antreprenorii începători din regiune, le oferă rezidenților săi în mod gratuit instruire    domeniile de maxim interes pentru activitatea practică a antreprenorilor, consultanță în rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă și le pune la dispoziție infrastructura de care dispun, pentru dezvoltarea mai bună a afacerii lor.

Visit www.betroll.co.uk the best bookies