• Home
  • Noutati
  • Deschiderea oficială a Incubatorului de Afaceri din Cimișlia

Deschiderea oficială a Incubatorului de Afaceri din Cimișlia

La 23 aprilie 2015, ora 12:00, în oraşul Cimişlia (str. Sfânta Maria, nr. 2) a avut loc deschiderea oficială a Incubatorului de Afaceri din Cimişlia.

La ceremonia de deschidere a participa Dl Stephane Cristophe BRIDE, Viceprim-ministru, Ministru al Economiei, Dl Pirkka TAPIOLA, Şeful Delagaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

De asemenea, au fost invitaţi reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale, mediului de afaceri, reprezentanţii Uniunii Europene în RM, proiectelor internaţionale și mass-media.

 

Obiectivul general ale înfiinţării Incubatoarelor de Afaceri în Republica Moldova reprezintă facilitarea accesului IMM-urilor la surse de finanţare, creşterea numărului de activităţi economice competitive, întărirea climatului investiţional, precum şi reducerea ratei şomajului în zonele-ţintă

Incubatorul de Afaceri din Cimişlia reprezintă o instituţie, care oferă antreprenorilor cu idei de afaceri viabile şansa de a le realiza într-un mediu potrivit. Companiile rezidente vor beneficia de spaţii de producere sau oficii la preţ redus, consultanţă şi instruire antreprenorială, suport consultativ la achiziţionarea echipamentului, costuri de administrare mici.

 

La etapă iniţială, Incubatorul va găzdui aproximativ 19 companii, din deferite sfere de activitate, creând cel puţin 60 locuri noi de muncă. Mai mult de 70 % dintre rezidenți vor presta servicii (contabilitate, consultanță juridică, servicii foto-video), iar 30 % vor fi orientaţi spre producere (atelier de cusut, tipografie).

Incubatorul de Afaceri din Cimişlia a fost creat în baza Matricei de Politici pentru Programul de suport Sectorial ,,Stimularea Economică în Zonele Rurale", finanţat de UE, în concordanţă cu priorităţile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport în afaceri adecvate necesităţilor mediului de afaceri, îndeosebi din zonele rurale.

 

Pe teritoriul Moldovei au mai fost create Incubatoare de Afaceri în raioanele: Soroca, Ștefan-Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Dubăsari Ceadâr-Lunga şi Nisporeni. În decembrie 2013 a fost instituită Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova - RIAM, care este o platformă de cooperare creată printr-o înţelegere benevolă a membrilor săi, cu scopul de a promova rolul incubatoarelor în dezvoltarea economică şi recunoaşterea acestora la nivel naţional şi internaţional.

Visit www.betroll.co.uk the best bookies